April 18, 2020

Eind 2017 begon mijn strijd tegen de kilo`s, vandaag neem ik je mee in dat proces en hoe het nu, ruim 2 jaar later gaat!

Weet het nog als de dag van gisteren, begin november van 2017 was ik bezig met het uitzoeken van een leuke kerst outfit. Wilde een jumpsuit dat jaar dus ik besloot om er een aantal te bestellen. Ze pasten allemaal niet en daar ging een knop bij mij om, als je maat 48/50 al niet meer past moet er wat gebeuren en wel vandaag! De dag waarop ik begon weet ik niet precies meer maar ik weet wel dat ik ongeveer 109-108kg woog. Veel te veel en te ongezond ook.

Daarvoor heb ik het een aantal keer geprobeerd met een diëtiste, hoe gezellig ook werkte dat toch niet zo goed voor mij. Ben toen zelf op onderzoek uit gegaan en ik ging de aardappelen (geen straf haha), pasta (wel een straf), rijst en brood van het menu afschrappen. Dit ging ik vervangen voor groente en ik ging in de middag warm eten zodat het gedurende de dag de tijd had om te verbranden. In de avond at ik een gevulde soep, salade of soms wel eens beide.

Helaas ging dit wel gespaard met klachten, ik kreeg last van mijn galblaas. Eerst een enkele keer maar op het laatst (bijna) elke dag, die pijn en wat er nog meer bij komt kijken bespaar ik je, ik gun dat niemand in ieder geval. Maar mijn punt was dat ik op een geven moment mijn doel bereikt had, trots! Ik woog namelijk tussen de 70-75kg.

Na eindelijk de galblaasoperatie te hebben gehad, had ik in de herstel periode zo iets van, je mag wel even alles eten waar je zin in hebt, geen grenzen! Maar dat is eigenlijk de grootste fout die ik heb kunnen maken. Oh en mijn ruggengraat verliezen door niet terug te kunnen naar hoe het was. Daarnaast gebeurde er een aantal gebeurtenissen die het allemaal even niet makkelijk maakte om terug te gaan naar mijn oude leefstijl. Allemaal “smoesjes” maar ik weet wel van mijzelf dat ik een enorm emotie eter ben en alles (oke bijna alles) lekker vind.

Toen ik een uitzicht had op een eigen woning had ik met mijzelf afgesproken, dan ga je weer beginnen! De eerste twee weken was het een big nope, maar nu sinds twee weken heb ik toch die knop om weten te zetten. Weer terug naar wat ik deed. Op dit soort momenten, want ik heb het natuurlijk tussendoor ook wel eens geprobeerd. Merk ik hoe verslavend “slecht” eten werkt, hoe je hersenen met je aan het vechten is om het te willen hebben. Terwijl het de slechte voeding niet mist maar bepaalde voedingsstoffen die het mist.

De foto`s hierboven is wel een ding om te delen omdat het iets is waar ik mij voor schaam. Ik heb een buikje dat is gaan hangen en mijn kipfiletjes zijn ook gaan hangen, ik weet dat het met wat trainen strakker te krijgen is. Helaas heb ik die luxe niet dus moet ik weer oprecht leren te houden van mijn lichaam. De ene dag gaat het goed en de andere dag dan zou ik bij wijze de pot met paaseitjes die op de tafel staan leeg kunnen eten. Ik doe het niet want ik weet mijn doel, ik wil weer tussen die 70-75kg wegen, dan mag het allemaal wel weer wat soepeler. Maar nu is het weer even streng zijn voor mijzelf.

Het frustrerende eigenlijk is dat ik het weet van mijzelf dat ik het wel kan. Maar door de periode gaan waarin je lichaam “ontgift” is geen pretje kan ik je zeggen.

Maar ik weet dat het mij weer gaat lukken. Het is niet dramatisch zoals toen ik 109kg woog. Al was het wel weer tijd voor mijzelf om aan de bel te trekken. Want ik weet hoeveel goeds het bracht. Dat gevoel wilde ik weer heel graag terug hebben. Mocht je nog lekkere gezonde recepten hebben (soepen, salades, groentes etc) mag je dat altijd delen!

One response to “De strijd tegen de kilo`s”

  1. Anja says:

    Goed bezig zeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *