April 25, 2020

Om het gezonder eten leuker te maken ben ik gaan combineren met ingrediënten, ik kwam op dit gerecht uit door wat ingrediënten bij elkaar te doen en het leek mij wel leuk om dit met jullie te delen.

De mensen die mij kennen weten dat ik echt een pasta liefhebber ben, ik probeer om zoveel mogelijk de aardappels, pasta`s, rijst, brood en dat soort dingen te laten staan. Toch heb ik eens in de zoveel tijd zin in een pasta en dan pak ik een verantwoorde variant hiervan.

Mijn tomatensoep maak ik altijd zelf. Toen ik daar aan dacht bedacht ik meteen dat ik van zo`n soep natuurlijk ook een saus kan maken. Zo gezegd, zo gedaan, zelf vond ik het lekker en wilde het daarom delen met jullie!

Wat heb je nodig? (het recept is voor 1 persoon)

80 gram ongekookte pasta naar keus (ik had volkoren pasta)
200 gram tomatensaus
200 gram magere rundergehakt
Half bolletje mozzarella
Uien (2 gele)
1 knoflookteentje
1 groente bouillon
1 schepje suiker
1 blikje tomatenpuree
1 pakje gezeefde tomaten
6 tomaten
Peper
Zout
Cayenne poeder
Kerrie poeder
Paprika poeder
Knoflookpoeder

1. Is de saus klaar. 2. Volkoren pasta, 3. Gezeefde tomaten, 4. Kipgehakt

Hoe maak je de pastasaus? (dit doe ik in een grote bulk, daar haal ik meteen ook de soep uit)

Eerst maak ik de uien schoon en snij deze in stukjes. Dan zet ik een koekenpan op het vuur met wat vloeibare boter. Zeker niet te hoog. Hier doe ik de uien in en laat ze karamelliseren.

In tussen was ik de 6 tomaten onder de kraan. Ik snij ze door vier helfte en haal het witte van de tomaat af. Dit doe ik in de soepmaker, maar je kan dit ook in een pan doen.

Tussendoor hou ik de uien goed in de gaten door ze om te scheppen, wanneer ze een mooi kleurtje beginnen te krijgen snij ik de knoflook en voeg ook deze toe. Wanneer dit kort mee gebakken is voeg ik de tomatenpuree toe en zorg dat alles goed onder zit en dat de puree goed warm kan worden. Niet te warm want dan verbrand het.

Wanneer de uien mengsel klaar is haal ik dat van het vuur af en voeg het toe bij de gesneden tomaten. Hier voeg ik water bij, de gezeefde tomaten en het bouillonblokje aan toe, net tot het onderstaat. Dit geheel breng ik aan de kook en zet het wat lager zodat het goed door blijft pruttelen. Dit laat ik in zijn geheel zo`n 20-25 minuten aan staan.

Als de 25 minuten voorbij zijn haal ik de pan van het vuur en haal ik de blender er door zodat het een mooie gladde substantie word. Wanneer je de saus te dun vind kan je het altijd dikker maken (met maïzena, bloem, crème fraîche, eigeel of aardappels).

Hoe maak je de balletjes gehakt? (ik haalde uit 200 gram ongeveer 10 balletjes)

De gehakt doe ik in een kommetje, hieraan voeg ik de kruiden toe. Kerrie/paprika/cayenne/knoflook poeder, zout en peper. Alles meng ik tot een geheel en pak iedere keer een beetje om mooie balletjes te maken. Maak ze zeker niet te groot maar ook niet te klein. Maar je kan altijd doen wat jijzelf het lekkerst vind.

Hoe maak ik het tot een geheel?

Op het vuur laat ik een koekenpan goed warm worden met wat vloeibare boter. Maar ook een pan met water.

Eerst zorg ik er voor dat de pan met water aan de kook is. Hier doe ik de pasta bij en laat het voor 8-9 minuten koken. Dan is de pasta niet te zacht.

Als de pasta opstaat, laat ik een koekenpan goed warm worden met wat vloeibare boter. Wanneer dit goed warm is voeg ik de gehaktballetjes toe en zorg dat het rondom een mooi kleurtje krijgt. Niet te lang want anders worden ze te droog. De gehaktballetjes hebben de juiste kleur en nu voeg ik de tomatensaus toe. Snij ik de mozzarella in kleine stukjes en voeg ook dit toe aan de saus. Het geheel laat ik op een laag vuurtje warm worden, niet koken!

Wanneer de pasta klaar is, dan is de saus ook klaar. Ik giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Schep het geheel om en leg het vervolgens op een bord.

Eetsmakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *